Inleiding oplichters

Door GOTD op zondag 18 september 2016 11:00 - Reacties (28)
Categorie: -, Views: 5.801

Bijna 3 procent van de mensen die spullen kopen via het internet is wel eens opgelicht. Helaas val ik zelf ook onder dit percentage. Ruim 10 jaar geleden wilde ik een nieuwe videokaart kopen en na een korte zoektocht op tokkieplaats.nl …. uhhhh ik bedoel….. Marktplaats.nl, had ik de juiste kaart gevonden. De nieuwprijs was ¤260 maar de kaart werd aangeboden voor maar ¤200. In de omschrijving stond dat de kaart terug was gekomen van de RMA maar toch nog werkte. Wat een mazzel had die jongen toch! Hij koopt 1 videokaart en krijgt er 2!

De advertentie stond al een paar dagen online dus ik moest snel handelen, straks ziet iemand anders dit mooie buitenkansje. De kniert in mij stuurde het berichtje waarin ik ¤180 bood en binnen 5 minuten had ik een berichtje terug. ''Dat is akkoord!'' Spiksplinternieuw en ¤90 goedkoper dan in de winkel; dacht ik nog. Mijn dag kon niet meer kapot.

Nadat ik mijn ¤180 aan zuurverdiende schoffel geld via het internet had verzonden aan deze jongen was het lage wachten aangebroken. Hij zou het pakje meteen op de post doen. ‘’Uiterlijk woensdag heb je de kaart!’’ Woensdag was ik op tijd thuis en ben ik gaan wachten voor de deur, het was namelijk belangrijk dat moeders niet zou zien dat ik de kaart gekocht had. Dan zou ik weer het gezeur aan moeten horen dat ik mijn geld uitgeef aan onzin… Helaas kwam de kaart woensdag niet. Donderdag dan maar… maar helaas,even een mailtje versturen. Helaas kreeg ik nu niet zo snel een mailtje terug.

Toen er vrijdag nog geen pakje was besloot ik het rekening nummer te googelen van de jongen. Eerste hit: Opgelichtophetinternet.nl mijn gezicht trok wit weg en ik voelde mij enorm dom. Meerdere pagina’s met verhalen over deze oplichter. Het enige wat ik over heb gehouden aan al die uren schoffelen zijn blaren op mijn handen.

Reacties


Door Tweakers user derx666, zondag 18 september 2016 11:15

Daarom ga ik eigenlijk altijd mijn "koopjes" ophalen. Boter bij de vis zullen we maar zeggen. Kan ik ook meteen zien of hetgeen wat ik wil kopen ook werkt.
Moet ik wel bij zeggen dat ik een leaseauto heb, en de diesel dus gratis is. Kost mij dus alleen tijd...

Door Tweakers user GOTD, zondag 18 september 2016 11:37

derx666 schreef op zondag 18 september 2016 @ 11:15:
Daarom ga ik eigenlijk altijd mijn "koopjes" ophalen. Boter bij de vis zullen we maar zeggen. Kan ik ook meteen zien of hetgeen wat ik wil kopen ook werkt.
Moet ik wel bij zeggen dat ik een leaseauto heb, en de diesel dus gratis is. Kost mij dus alleen tijd...
Inmiddels doe ik dit ook bijna altijd. Ook handel ik zo min mogelijk op marktplaats en het liefst alleen met tweakers die meerdere beoordelingen. Ook ben ik veel minder naïef geworden en geloof ik niet meer in die ''koopjes'' :P

Door Tweakers user kobus71, zondag 18 september 2016 12:36

Daarom ben ik blij met Tweakers. Al ben ik hier ook een keer opgelicht voor 110,-E. Nu koop ik alleen nog van mensen met goede beoordelingen. Niet leuk voor de mensen die net beginnen( zonder beoordelingen), maar ik kan het risico niet meer nemen.

Door Tweakers user sys64738, zondag 18 september 2016 13:28

Ik laat nooit dingen die meer dan 25 euro kosten opsturen vanaf Marktplaats. Dat is het hoogste risico dat ik nog wel wil lopen. Daarboven haal ik het altijd op. Maar vooraf even Googlen had geen kwaad gekund....

En is je moeder er nog achter gekomen? Dit is nog meer zonde van je geld...

OT: check je teksten even voor je ze post. Zitten behoorlijk wat spel- en grammaticafoutjes in.

Door Tweakers user GOTD, zondag 18 september 2016 13:39

sys64738 schreef op zondag 18 september 2016 @ 13:28:
Ik laat nooit dingen die meer dan 25 euro kosten opsturen vanaf Marktplaats. Dat is het hoogste risico dat ik nog wel wil lopen. Daarboven haal ik het altijd op. Maar vooraf even Googlen had geen kwaad gekund....

En is je moeder er nog achter gekomen? Dit is nog meer zonde van je geld...

OT: check je teksten even voor je ze post. Zitten behoorlijk wat spel- en grammaticafoutjes in.
Moeders komen uiteindelijk achter alles :P Het probleem met oplichting is dat je denkt echt geluk te hebben en daar door wat meer risico neem. Enorm stom maar het gebeurt je.

Spelling is altijd een zwak punt geweest. Zal volgende keet het even goed doorlezen.

Door Tweakers user Houtenklaas, zondag 18 september 2016 14:19

Tweakers met geen één beoordeling en recent aangemeld vraag ik of ik achteraf kan betalen, zo kan je ze toch aan een goede beoordeling helpen. En als dat niet kan, is het pech. Marktplaats hetzelfde, iemand die daar al 5-6 jaar of langer bekend is vertrouw ik wel, maar ook niet voor meer dan 100 euro, alles eronder ga ik of halen of niet kopen. En altijd even vragen om huisadres + thuis-telefoonnummer, geef ik ook altijd aan de koper zodat hij weet wie hij/zij over de vloer krijgt.

Door Tweakers user bonus, zondag 18 september 2016 16:41

Ook is Tweakrs geen 100% proof waterdicht alternatief. Leek een goede deal, echter hier be ik met 2 x SSD ook de mist in gegeaan. Let altijd op, net deze keer ff niet ivm tijdsdruk. Stom, gewoon stom. Dus vanaf nu af aan gewoon weer blijven opletten...

Door Tweakers user DutchKel, zondag 18 september 2016 17:25

Houtenklaas schreef op zondag 18 september 2016 @ 14:19:
iemand die daar al 5-6 jaar of langer bekend is vertrouw ik wel
Dat is niet slim van je. De ervaren oplichters rekenen juist daarop.

Veel oplichters hebben 10 jaar geleden op marktplaats 100en of nog meer accounts aangemaakt en gebruiken ze een aantal jaren later waardoor het lijkt alsof ze al heel lang op marktplaats zitten. Ik ben namelijk ook eens opgelicht door iemand die al 8 jaar op marktplaats zat voor 70 euro. Je maakt er een melding van en het enige wat marktplaats kan doen dat is het account verwijderen. IP blokkade haalt helaas weinig uit, vooral met dynamische ip's. Die mensen pakken erna gewoon een ander account en gaan daarmee verder.

Een melding maken bij de politie zorgt ervoor dat het bankrekening nummer ongeveer 6 maanden een melding geeft en erna wordt het weer vrij gegeven als er niet meer klachten over komen. Dus het blijft een risico. Je weet ook niet of het bankrekeningnummer van een katvanger is.

Bij www.opgeletopinternet.nl blijven de gegevens gelukkig wel staan, die vertrouw ik dus sneller dan de site van de politie.

[Reactie gewijzigd op zondag 18 september 2016 17:26]


Door Tweakers user i-chat, zondag 18 september 2016 19:08

daarom koop ik shit alleen via tweakers.net of ga ik het idd ophalen.... bij mensen, meermaals gehad dat producten niet in de staat waren zoals aangegeven, maar nog nooit iemand gehad die ineens niet meer reageerde ... dus echte oplichters ben ik denk ik nog nooit tegen gekomen (gek genoeg).

Door Tweakers user GOTD, zondag 18 september 2016 19:42

Bedankt voor alle reacties! Ik handel inmiddels bijna 15 jaar via het internet en heb vaak te maken gehad met oplichters. Dit komt omdat ik tegenwoordig altijd contact zoek met oplichters. Het is een sport voor mij geworden om te kijken welke smoesjes de oplichters gebruiken.

Ik hoop voor aankomende vrijdag mij volgende deel online te zetten. Hierin wil ik verschillende ''rode vlaggen'' uitwerken.

Door Tweakers user Sanderp, maandag 19 september 2016 08:34

Mag ik zeggen dat ik dit ontzettend dom vindt?
1. Wat een slecht smoesje, 'ik had hem teruggestuurd, en kreeg er ineens 2 terug'. Dit kan gewoon nooit, of het is een enorm domme winkel.
2. Google altijd eerst iemand, en ik zal sowieso altijd dat soort dingen ophalen met marktplaats verkopers en nieuwe tweakers verkopers.
3. Wat moet ik hier nog aan toevoegen?

Gebruik je verstand, en geloof niemand. Behalve als hij op tweakers meer dan 20 goede recenties heeft.

Leerverhaaltje dit.

Door Tweakers user teunijff, maandag 19 september 2016 09:08

Marktplaats zou inderdaad een beoordelings systeem zoals tweakers V&A kunnen gebruiken.
Ik heb ze dat al heel vaak ls tip gemaild en dat dat de betrouwbaarheid en zelfs het aantal verkopen kan doen stijgen.
Zelf ooit 1x opgelicht....was een harman kardon versterker, en als iets fe mooi is om waar te zijn, dan is het dat inderdaad ook.
Met mij hadden 15 mensen aangifte gedaan bij de politie, en ze kennen de naam van de " katvanger ", maar helaas ze doen niets.

Ik vind kopen via tweakers V&A echt behoorlijk veilig, en inderdaad als je de mensen zonder beoordelingen nog en tweakers die pas dezelfde dag zich geregistreerd hebben en daarna meteen iets aanbieden ontwijkt.

Is hier ook al gezegd, je kan mede tweakers die weinig of geen beoordelingen hebben vragen of je achteraf mag betalen, dat is een heel goed idee !

Door Tweakers user Joepla, maandag 19 september 2016 09:35

Marktplaats is helaas een soort zwarte markt geworden, waar je erg goed moet opletten en waar men het niet zo nauw neemt met de fatsoensnormen. Eigenlijk is het een sport geworden om iets zonder gedoe te kopen of te verkopen. Beide wordt steeds lastiger. Zo heb ik nu een object waar dagelijks op geboden wordt, maar zodra je contact opneemt (ik accepteer het bod) blijft het stil (80% van alle contacten denk ik) of wil men de helft achteraf betalen of opnieuw onderhandelen, etc.
Marktplaats is volgens mij behoorlijk passief. Men waarschuwt wel, maar echt actief een systeem opzetten (zoals bv. bij Ebay) gebeurd gewoon niet.

Als ik iets verkoop, dring ik er op aan dat men het afhaalt. Dat voorkomt gezeur achteraf. Vooraf meld ik expliciet dat het geen enkele zin heeft om verder af te dingen en dat er slechts 1 persoon de deur binnenkomt. Geen zin in een berg drukke tokkies in de gang waardoor je geïntimideerd zou moeten zijn.

Bij aankoop: bij een serieus bedrag (> ca. EUR 20,-): ik vraag om het adres van de koper en het (vaste) tel. nummer, óf ik vraag eerst of ik kan afhalen (dus werkelijke adres krijgen) en bied dan later soms aan om de verzendkosten te betalen.

Bij twijfel / afspreken op een parkeerplaats langs de A4 / op het laatste moment adres wijzigen ("ben bij een kennis"): laat maar, ik wacht wel op de volgende gelegenheid.

Door Tweakers user Blokker_1999, maandag 19 september 2016 10:00

Maar soms loont het om een beperkt risico te nemen.

Ik heb recent een vrij dure aankoop gedaan op ebay. Was al geruime tijd op zoek naar een nieuwe laptop en wilde graag een surface book maar die dingen zijn ongelooflijk duur. Op Ebay kwam ineens een advertentie die te mooi bleek om waar te zijn. Een verkoper uit Engeland met 2 nieuwe surfavce books (ongebruikt) die hij verkocht 700 euro onder de winkelprijs.

Daar zit een luchtje aan denk je dan. En ook via e-mail bleek het niet mogelijk om meer details los te krijgen wat me eigenlijk nog meer argwaan deed krijgen. Verder werd de tijd van de veiling op zeer kort gezet. Het was continue een veiling van 2 dagen die hij al enkele keren opnieuw had geplaatst. Ook zijn eigen reputatie was wel positief, maar zeer beperkt.

Het had dus alles weg van een scam. Maar omdat mijnheer betaling via PayPal aanvaarde (en ik dus gedekt werd door de PP kopersbescherming plus de bescherming van mijn kredietkaart) heb ik de gok gewaagd en een week later een splinternieuwe surface book in ontvangst mogen nemen die voor zover ik kan terugvinden ook niet gestolen is.

Nu ik er bij nadenk heb ik tot op heden altijd al geluk gehad met online aankopen (zij het nieuw of tweedehands) en ben ik nog niet opgelicht geweest.

Door Tweakers user PC Service Tiel, maandag 19 september 2016 10:54

Marktplaats let wel op mogelijke oplichting maar inderdaad hebben ze niet alles in de gaten.

Zelf een paar weken geleden gereageerd op een advertentie en van MP kreeg ik direct bericht dat de verkoper zich mogelijk in het buitenland bevond en dat ik moest oppassen.

De verkoper heb ik een berichtje gestuurd dat ik de laptop wilde ophalen waarna ik een mailtje kreeg: Zijn oma was net overleden en hij kon even geen bezoek aan. Of ik vooraf de helft wilde betalen, dan zou hij de laptop opsturen....

Je kunt mailen naar verdacht@marktplaats.nl en dan halen ze de advertentie heel snel offline. Dat werkt goed.

Door Tweakers user DutchKel, maandag 19 september 2016 12:16

sanderharton schreef op maandag 19 september 2016 @ 08:34:
Mag ik zeggen dat ik dit ontzettend dom vindt?
1. Wat een slecht smoesje, 'ik had hem teruggestuurd, en kreeg er ineens 2 terug'. Dit kan gewoon nooit, of het is een enorm domme winkel.
2. Google altijd eerst iemand, en ik zal sowieso altijd dat soort dingen ophalen met marktplaats verkopers en nieuwe tweakers verkopers.
3. Wat moet ik hier nog aan toevoegen?

Gebruik je verstand, en geloof niemand. Behalve als hij op tweakers meer dan 20 goede recenties heeft.

Leerverhaaltje dit.
Ik moet je er wel bij vertellen: waar mensen werken daar worden fouten gemaakt. Dus punt 1 valt al af. Om een voorbeeld te geven van wat ik vorig jaar heb meegemaakt: Ik had 3 artikelen besteld bij een grote webshop. Het waren 2 onderdelen voor de nintendo 3DS en 1 spel. Ik kreeg het in eerst instantie in 3 dozen, dat vond ik verdacht. Ik maakte de dozen open en de 2 onderdelen had ik gewoon dubbel ontvangen, het spel niet. De volgende dag kreeg ik een brief in de brievenbus dat ik een pakketje had gemist. Dus ik naar de appie (daar is het afhaalpunt) om het pakket op te halen, bleek daar nog een keer het spel in te zitten. Dus ik had alles dubbel ontvangen. Jij beweert hierboven dus dat zulke dingen dus niet mogelijk zijn? Het kan zijn dat de winkel jou direct een nieuw artikel stuurt en dat de fabrikant de winkel een nieuw artikel stuurt en de medewerker deze per abuis direct doorstuurt.

Punt 2: Een oplichter kan net een nieuw account (identiteit) en een nieuwe katvanger gebruiken, die vind je niet met google.

Dus beide punten zijn niet helemaal juist. Zie je punt 3, voeg maar eens wat toe ;).

Wat wel helpt is zeggen dat je het wilt ophalen, als ze allerlei smoesjes verzinnen om het te laten verzenden dan weet je genoeg. Ik wilde zo eens een mac mini via marktplaats kopen, omdat ik net ervoor al was opgelicht (zie mijn vorige reactie) wilde ik het ophalen. Dus ik sprak af maar kreeg telkens geen adres, alleen dat het in Utrecht was. Dus ik zei opeens: ik ben nu in de buurt van Utrecht, wat is het adres? Toen kreeg ik terug dat ze met de kinderen in de speeltuin was, dus ik zei: ik ben hier het hele weekend, meld maar als je thuis bent. Daar kreeg ik geen reactie meer op. Vervolgens de advertentie aangemeld als verdacht en die was ook zo verwijderd.

Door Tweakers user GOTD, maandag 19 september 2016 14:22

kfaessen schreef op maandag 19 september 2016 @ 12:16:
[...]

Ik moet je .... ook zo verwijderd.
Dat het niet slim is ben ik helemaal met je eens. Toch trap je er in omdat je deze mensen vertrouwd. De oplichter heeft ook niet zijn eigen rekeningnummer gebruikt. De oplichter had een bankpasje gejat van iemand die aan het pinnen was en meteen de code bekeken.

Het verhaal is achteraf natuurlijk erg verdacht. Toch is het iets wat mij ook overkomen. Althans een soort gelijk verhaal. Ik heb wel eens een telefoon bij HI besteld, er waren veel problemen met de levering. Na een week heb ik boos KPN opgebeld. Mijn idee was KPN/Hi zelfde bedrijf dus dat komt wel goed. Een paar weken later heb ik 2 telefoons ontvangen, één met een brief van KPN en één met een brief van HI. Toen heb ik opgebeld maar in de administratie was nergens te vinden dat ik twee telefoons had ontvangen. De beste man van de klantenservice heeft laten doorschemeren dat ik de telefoon gewoon moest houden.

[Reactie gewijzigd op maandag 19 september 2016 15:18]


Door Tweakers user MAD_HansOlo, maandag 19 september 2016 15:09

Rottige situatie, zorg iig dat je geld word teruggeboekt. Als je snel genoeg bent zou dit moeten kunnen bij je bank.

Door Tweakers user LOTG, maandag 19 september 2016 15:25

MAD_HansOlo schreef op maandag 19 september 2016 @ 15:09:
Rottige situatie, zorg iig dat je geld word teruggeboekt. Als je snel genoeg bent zou dit moeten kunnen bij je bank.
Geld terug boeken kan alleen bij een automatische incasso. Banken kunnen geen transacties die je zelf hebt gedaan terug draaien (anders zou het natuurlijk ook gewoon kunnen dat iemand een betaling aan jou gewoon terug draait).

Beste wat je op internet kunt doen is proberen met PayPal te betalen en zorgen dat het onder hun buyers protection valt.

Ook een keer een issue gehad met een daadwerkelijk legitieme winkel. Inhoud van de doos was niet compleet en was al open geweest. Het zou opgelost worden (lag aan fabrikant volgens hem), maar na 3 weken herhaaldelijk e-mailen en bellen was het nog steeds niet opgelost. Na een PayPal geschil aan gemaakt te hebben waren de missende onderdelen ineens gevonden (ja gevonden, niet ontvangen) en waren ze binnen een paar dagen bezorgt.

Pro-tip: zorg dat je binnen 30 dagen een geschil start (max datum), ongeacht wat de verkoper zegt. Je kunt altijd probleemloos van jou kant uit het geschil sluiten. En zorg dat die communicatie verder ook via het PayPal geschil loopt, gezien dat allemaal als bewijs voor je case geld.

Door Tweakers user ido, maandag 19 september 2016 15:41

LOTG schreef op maandag 19 september 2016 @ 15:25:
[...]

Pro-tip: zorg dat je binnen 30 dagen een geschil start (max datum), ongeacht wat de verkoper zegt. Je kunt altijd probleemloos van jou kant uit het geschil sluiten. En zorg dat die communicatie verder ook via het PayPal geschil loopt, gezien dat allemaal als bewijs voor je case geld.
van de Paypal website :) :

13.5 Hoe los ik mijn probleem op?

Als u een probleem niet rechtstreeks met de verkoper kunt oplossen, gaat u naar het Actiecentrum en volgt u het onderstaande proces:

Een geschil openen

U opent een geschil binnen 180 dagen na de betaaldatum voor het object waarop dit geschil van toepassing is. We kunnen weigeren een geschil te accepteren dat u in verband met dat object opent nadat deze periode is verstreken (houd hiermee rekening als u met de verkoper een levermoment afspreekt dat na deze periode valt).
Het geschil omzetten in een claim

Als de verkoper en u niet tot overeenstemming komen, moet u het geschil binnen 20 dagen na opening van het geschil tot claim opwaarderen. Het is uw verantwoordelijkheid om deze termijnen bij te houden.

Door Tweakers user breakers, maandag 19 september 2016 16:20

Prachtig die PayPal kopersbescherming, maar het is een hoop gedoe en als de verkoper niet alsnog reageert en meewerkt, ben je zo twee maanden mailen en zeuren verder.

Ik heb al heel wat bestellingen, groot en klein, gedaan online de laatste ± 18 jaar. De enige keer dat ik feitelijk opgelicht ben was bij een Motorola draadloos headsetje, wat wel werkte maar een goed lijkende (werkende) imitatie bleek te zijn.

Uiteindelijk oordeelde PP dat ik 'm terug mocht sturen, maar dat was duurder dan de headset kostte aangezien die uit Azië kwam en dat toen nog een vermogen kostte (die kant op, weet niet hoe de verzendkosten tegenwoordig liggen).

Door Tweakers user Waarnemer, dinsdag 20 september 2016 10:11

1. Handel alleen binnen een straal die fysiek haalbaar is. Ik bedoel, kies maximale straat om je woonplaats..
2. Geen telefoonnummer, geen handel
3. Wel telefoonnummer bellen. Geen naam en adres willen geven? Geen handel.
4. Wel naam en adres, checken middels google street view.
5. Iedereen kan tegenwoordig direct een foto maken van het te verkopen object. Laat verkoper een foto maken (nee niet die ene op Marktplaats, maar gewoon NU en dan direct naar jou mailen of appen. (in de details van het bestand staat in ieder geval de datum en wellicht zelfs een locatie als de verkoper zijn GPS op zijn smartphone heeft aan staan.

Makkelijkst natuurlijk... zelf ophalen en contant betalen.

Door Erik, dinsdag 20 september 2016 16:43

sanderharton schreef op maandag 19 september 2016 @ 08:34:
Mag ik zeggen dat ik dit ontzettend dom vindt?
1. Wat een slecht smoesje, 'ik had hem teruggestuurd, en kreeg er ineens 2 terug'. Dit kan gewoon nooit, of het is een enorm domme winkel.
2. Google altijd eerst iemand, en ik zal sowieso altijd dat soort dingen ophalen met marktplaats verkopers en nieuwe tweakers verkopers.
3. Wat moet ik hier nog aan toevoegen?

Gebruik je verstand, en geloof niemand. Behalve als hij op tweakers meer dan 20 goede recenties heeft.

Leerverhaaltje dit.
En hoe kom je aan die 20 goede recensies als starter op V&A van tweakers?... Je moet toch echt op 0 beginnen.fex

Door Tweakers user Nature, dinsdag 20 september 2016 22:53

Ik ben nog nooit opgelicht het wordt wel vaak geprobeerd, dat wel. Zo 3 of 4 keer per maand is standaard ik vind het wel grappig, de advertentie waar de TS het over had kan je eruit filteren:
1. Foto googlen komt die elders voor dan weet je het al, eerste wat je doet.
2. Kopie van rijbewijs vragen.
3. rekening/gegevens, alles googlen.
4. Altijd bellen een valse advertentie schrijven is makkelijker dan degene in kwestie zo aan de telefoon te hebben. Vraag meteen naar de games die hij speelt en hoe hij presteert (kan ook met andere goederen maar dan met hun specifieke eigenschappen, je kan netjes schrijven maar straattaal is moeilijk te verbergen.
5. Ze zijn altijd vriendelijk maar na een tijdje komt de ware aard naar boven het wordt grimmig en dwingend dan weet je helemaal genoeg.

Wel kut overigens voor je, bij ebay heb je koopbescherming met Paypal en recensies van verkopers ik heb er mooie deals gekregen, ook bij Tweakers overigens.

Door Tweakers user himlims_, donderdag 22 september 2016 13:41

sommige vragen er ook om ....

Door Tweakers user chaozz, woensdag 2 november 2016 19:17

Ik wacht al een maand op antwoord van en Tweaker die me iets zou opsturen, maar geen reactie. Heel vervelend, vooral omdat hij 50 positieve beoordelingen heeft.

Ik moet er maar vanuit gaan dat er iets ergs is gebeurd, of iets dergelijks.

Wat vervelend is, is dat er geen manier is om te achterhalen wanneer hij voor het laatst op Tweakers.net is geweest, of wat zijn email adres is.

Door Tweakers user GOTD, woensdag 2 november 2016 20:20

chaozz schreef op woensdag 02 november 2016 @ 19:17:
Ik wacht al een maand op antwoord van en Tweaker die me iets zou opsturen, maar geen reactie. Heel vervelend, vooral omdat hij 50 positieve beoordelingen heeft.

Ik moet er maar vanuit gaan dat er iets ergs is gebeurd, of iets dergelijks.

Wat vervelend is, is dat er geen manier is om te achterhalen wanneer hij voor het laatst op Tweakers.net is geweest, of wat zijn email adres is.
Google even het rekeningnummer. Als het een oplichter is zul je het nummer snel genoeg tegen komen.

Door Tweakers user Patjeee, zondag 6 november 2016 01:44

Ik heb een keer een motor gekocht voor mijn Honda S2000 omdat die van mij ontploft was tijdens auto racen. Heb al mijn zuur verdiende geld opgehoest voor een " vriend van een vriend" zijn motor in goede staat. Voor een tikkeltje goedkoper dan eentje te laten importeren of kopen buiten mijn staat ( ik woon in de VS)

Heb uiteindelijk de motor ontvangen na betalen enzovoort , alle serial nummers waren intact en heb ze dubbel gecheckt voordat ik de motor in de auto had geplaatst ( met mijn vader in de achtertuin a la 8+ uur hard sleutelen)

Uiteindelijk. Was alles eindelijk klaar , motor was in de SLECHTSTE staat ooit , weer ontploft tijdens het opstarten. Al mijn geld weg. "Vriend" hielp voor geen meter om mijn held terug te krijgen en politie deed ook helemaal niets. Echt peg gehad , duizenden euro's weg en mijn auto is Nog steeds niet klaar!!

Moral of the story; if it's too good to be true it is too good to be true.

[Reactie gewijzigd op zondag 6 november 2016 01:47]


Reageren is niet meer mogelijk