Inleiding oplichters

Door GOTD op zondag 18 september 2016 11:00 - Reacties (28)
Categorie: -, Views: 5.966

Bijna 3 procent van de mensen die spullen kopen via het internet is wel eens opgelicht. Helaas val ik zelf ook onder dit percentage. Ruim 10 jaar geleden wilde ik een nieuwe videokaart kopen en na een korte zoektocht op tokkieplaats.nl …. uhhhh ik bedoel….. Marktplaats.nl, had ik de juiste kaart gevonden. De nieuwprijs was €260 maar de kaart werd aangeboden voor maar €200. In de omschrijving stond dat de kaart terug was gekomen van de RMA maar toch nog werkte. Wat een mazzel had die jongen toch! Hij koopt 1 videokaart en krijgt er 2!

De advertentie stond al een paar dagen online dus ik moest snel handelen, straks ziet iemand anders dit mooie buitenkansje. De kniert in mij stuurde het berichtje waarin ik €180 bood en binnen 5 minuten had ik een berichtje terug. ''Dat is akkoord!'' Spiksplinternieuw en €90 goedkoper dan in de winkel; dacht ik nog. Mijn dag kon niet meer kapot.

Nadat ik mijn €180 aan zuurverdiende schoffel geld via het internet had verzonden aan deze jongen was het lage wachten aangebroken. Hij zou het pakje meteen op de post doen. ‘’Uiterlijk woensdag heb je de kaart!’’ Woensdag was ik op tijd thuis en ben ik gaan wachten voor de deur, het was namelijk belangrijk dat moeders niet zou zien dat ik de kaart gekocht had. Dan zou ik weer het gezeur aan moeten horen dat ik mijn geld uitgeef aan onzin… Helaas kwam de kaart woensdag niet. Donderdag dan maar… maar helaas,even een mailtje versturen. Helaas kreeg ik nu niet zo snel een mailtje terug.

Toen er vrijdag nog geen pakje was besloot ik het rekening nummer te googelen van de jongen. Eerste hit: Opgelichtophetinternet.nl mijn gezicht trok wit weg en ik voelde mij enorm dom. Meerdere pagina’s met verhalen over deze oplichter. Het enige wat ik over heb gehouden aan al die uren schoffelen zijn blaren op mijn handen.